VVS i Stockholm som även kan rycka ut akut

15 juni 2022 jonas_olsson

editorial

Läckande rör under diskbänken är en vanlig orsak till att man måste anlita en rörmokare eller VVS-firma akut. Rörläckage kan orsaka stora och kostsamma fuktskador. Därför kan det vara klokt att ha som vana att regelbundet ta sig en titt under diskbänken för att se om det droppar vatten. Känn gärna också med handen om det är fuktigt eftersom det ibland är svårt att se om det läcker vatten. Upptäcker man läckaget i ett tidigt skede hinner man ofta åtgärda det innan det ställer till stora problem.

Vid stora vattenläckor i Stockholm är det annars viktigt att man stänger av huvudkranen i väntan på att VVS-firman ska komma. Men ibland är det inte möjligt att bryta vattentillförseln och då får man försöka stoppa läckaget med hjälp av en trasa och samla upp så mycket vatten man kan med hjälp av en hink. Men det gäller att se upp så att man inte skållar sig ifall det är varmvattenröret som har sprungit läck.

 

VVS stockholm

 

VVS-firma som erbjuder totalentreprenad vid badrumsrenovering

Ska man renovera badrummet måste man ta hjälp av en certifierad VVS-firma. Detta eftersom det krävs särskild kunskap att utföra rörläggning i våtutrymmen. Använder man sig av hantverkare som inte har rätt behörighet gäller inte hemförsäkringen om det senare skulle uppstå fuktskador orsakade av felaktiga rörinstallationer. Därför är det viktigt att man kontrollerar att hantverkarna har rätt behörighet. 

Enklaste sättet att hitta ett certifierat företag specialiserat på VVS i Stockholm är genom att fråga vänner och grannar om tips. Men man kan också söka på nätet men då är det viktigt att man också ber om referenser och att man kontrollerar dessa. Det finns VVS-firmor som även erbjuder totalentreprenad vid badrumsrenovering och som kan utföra hela renoveringen. Det är ofta mer prisvärt än att anlita flera olika företag. Men renoveringen brukar också gå betydligt snabbare.

Fler nyheter