Vägglöss är nattens stora skräck

21 september 2021 william_eriksson

När ett barn i skolan får löss brukar skolan skicka ut information till alla föräldrar. Information där de uppmanas att lustvätta sina barns hår. Det är ingen rolig historia med löss. Men när de finns i håret är situationen ändå relativt under kontroll. Det är när lössen finns i väggar och i möbler som den verkliga faran uppstår. De så kallade vägglössen. Har du fått in vägglöss i huset, då är det bara att ringa en utrotare och be till högre makter att du får hjälp.

Det kan inte nog understrykas hur otrevligt det är att få in vägglöss i sitt hem. Inte sällan uppstår problemet när du till exempel köper en gammal begagnad möbel på en loppmarknad eller second hand. Det kan vara lätt hänt att du får med dig hem betydligt mer än bara möbeln. Tusentals, nej hundratusentals, vägglöss som bor i möbeln följer med. Och det är på natten när du sover som de kommer fram.

 

Vägglössen gör kaos

Du vill helst av allt inte ens tänka på det. Att föreställa sig alla de där tusentals små krypen ta sig ur möblerna och mobilisera en armé av pyttesmå insekter är en svindlande tanke. Vägglössen är till och med så pass stora att du kan se dem med blotta ögat. Men eftersom de är vakna när du sover slipper du åtminstone se dem när de är igång och gör kaos. 

Det du istället får se är deras resultat. Små, röda prickar överallt på din kropp. Just det, de har kalasat på dig medan du har sovit. Bitit dig överallt. Det är helt okej att känna dig äcklad vid det här laget. Framöver kanske du kommer tänka både en och två gånger innan du bestämmer dig för att det är en bra idé att släpa en  övergiven soffan från trottoaren.

Fler nyheter