Trapphusrenovering är en investering i fastigheten

26 april 2022 william_eriksson

editorial

Gör nåt nytt och fräscht efter alla år av velande! Det finns få saker som personer som äger en bostad funderar på mer än renovering. Att fixa den där väggen som behöver målas, listerna som flagnat, takpannorna som behöver läggas, staketet som behöver byggas…  Det är stora och små projekt som alla någon gång haft i tankarna. 

Oavsett om man gör det för att man själv älskar och trivs i sitt hem, eller om man ser det som en investering och står inför en stundande försäljning, är det alltid en god idé att renovera hemma. Är man någorlunda händig och har erfarenhet av bygge är det lätt som en plätt att planera och genomföra arbetet. 

 

renovering

 

Sätt inte hemmet på spel

Är man däremot helt ny på byggfronten kan det vara lite läskigt första gången man ska göra någon förändring i sitt hem. Det är trots allt ens egna pengar man har investerat i köpet och det är något man inte vill tabba sig med, då det kan bli dyrare att behöva åtgärda än vad själva renoveringen hade kostat. 

En kapad elledning, ett hugg i en gasledning eller en vattenläcka kan leda till extremt stora och onödiga kostnader. Då kan det vara en bra idé att anlita en duktig hantverkare som har erfarenhet och vet hur saker ska göras från start. 

Mycket kan fixas i trapphuset

Bor man i en fastighet med trapphus som förfallit kan det vara dags för en trapphusrenovering. Då kan man välja mellan att renovera totalt och få ett nytt och modernt trapphus, eller behålla ett trapphus från ett helt annat årtionde med samma stil och bara en liten uppfräschning. Det kan även vara värt att lägga till trapphusmålning för att behålla det unika utseendet. Är man intresserad av att byta över till säkerhetsdörrar är det också en möjlighet.

Fler nyheter