Tandläkare i UpplandsBro – om olyckan är framme

24 juni 2022 jonas_olsson

editorial

Det händer så plötsligt och det händer nästan alltid helt utan förvarning. Bilen rullar bra och efter några timmars färd från Göteborg längs E4 är man snart hemma i storstan igen. Helgen och resorna har tagit ut sin rätt och nu, precis innan Stockholm börjar ögonen bli trötta och kaffet man slängt i sig på alla mack-stopp hjälper inte längre. 

Då är det dags att hiva i sig ett par rollokolor för att klara av sista biten. Två rejäla tuggor och sockret börjar precis sippra ut i blodkärlen och sparka på den trötta hjärnan när det krasar till i munnen. Plötsligt är man klarvaken och försöker förstå vad de vassa bitarna som sticker upp ur underkäken är för något.

När man biter sönder en tand så har man oftast inte planerat för det. Det är också svårt att förutse att tanden har blivit försvagad och att just den här gången när man slänger i sig lite käk så kommer det inte fungera längre. När tanden går sönder är det sällan tveksamheter. Tanden krasar, det känns konstigt och där det tidigare suttit en fint rundad tandkrona ser det nu ut som bergen i Mordor – spetsiga, ojämna och sönder.

 

Tandläkare i upplandsbro

 

Tandläkare har akuttider

Tänder är viktigt och om det går åt skogen så har de flesta tandläkare akuttider så att man kan pressa sig in i schemat och få hjälp direkt. Man vill inte gå omkring med tandskador länge, och att gå till den vanliga akuten fungerar inte. Sök hjälp hos tandläkaren istället, och rullar du precis in mot Stockholm längs E4 har du tur. Tandläkare upplandsbro har nämligen till och med möjlighet att boka akuttider online.

Det är inte roligt att ha sönder tänder, men det är inte alltid så farligt som man tror. Även om tandresterna i munnen känns som rena helvetet så är inte tungan det bästa instrumentet för att avgöra hur allvarlig tandskadan är. Ta det lugnt och boka in dig på en akuttid. Kanske har du tur den här gången!

Fler nyheter