Ta hjälp med trädfällning i Uppsala

19 februari 2022 lily_hansen

Vill man ha hjälp med att fälla träd och det är en större avverkning det är frågan om kan det vara ett bra alternativ att anlita trädfällning Uppsala. Att fälla träd är inte så lätt som att gå ut med en yxa och börja bearbeta ett träd med den. Idag arbetar man med mer avancerade verktyg och det går att utbilda sig på flera sätt för att klara av att fälla träd. 

Att utbilda sig och veta hur man hanterar träd och kunskapen om allt som rör dem, både när det gäller att få dem att växa och att ta ner dem, kallas för att man är arborist. En arborist tar ner träd och planerar ibland nya träd. Sköter om trädgårdsgångar och rensar i buskage. Fäller träd som är flera hundra år gamla och där stammarna väger upp till ett par ton. Så det är inget lättvindigt jobb. Man får vara duktig på att hantera sågar och kunna klara höga höjder.

 

Trädfällning Uppsala

 

Ett träd kan växa i flera hundra år

Ett träd som växt på ett ställe under flera år kan stå på ett ställe där det är lite riskfyllt. Ibland står träden så svårt placerade är det är förenat med fara om det välter åt fel håll. Det kan välta på grund av vädret, när det stormar, och det kan välta när det sågas ner. Oavsett vilket tillfälle det handlar om är det alltid förenat med fara om det finns byggnader eller människor i närheten. 

Trädfällning Uppsala & Norra Stockholm är ett företag bland många som har koll på läget. Det finns tillfällen då man behöver klättra upp i ett stort träd för att kapa vissa grenar och ta ner det bit för bit. Ibland får man till och med använda sig av en lyftkran. Ta hjälp när du har ett träd som behöver fällas.

Fler nyheter