Att handla blommor handlar om mer än att öppna plånboken

07 oktober 2019 lily_hansen
Att handla blommor handlar om mer än att öppna plånboken

Att handla blommor till sin partner eller pryda fönstret med snittblommor varje fredag brukade vara en nästintill helig ceremoni. På senare tid har shoppandet av blomster som allting annat följt utvecklingen och för många blivit som att handla snabbmat i en drive. När man ändå är och fyller på blöjförrådet på närmaste livsmedelsbutik lägger man en slokande bukett som placerats strategiskt bredvid chokladen på bandet i all hast. Det är helt enkelt ingen känsla i det. Blommor ska handlas hos människor med ett genuint intresse och kunskap.

 

Bryr du dig om miljöcertifiering?

I dessa medvetna tider bör man fundera på såväl miljön som hantverket bakom den produkt man köper. I en riktig blomsterhandel är personerna utbildade trädgårdsmästare och florister med gesäll och mästarbrev. Det är alltså ett yrke som kräver både känsla och gedigen utbildning. Det är något man bör stötta och tänka på när man gör sina val. Utbildad personal och ett genuint företag innehar även miljöcertifiering enligt Svensk miljöbas och arbetar aktivt med miljöfrågor. Detta är något som du kan läsa mer om här: http://kallhallsblommor.interflorabutiker.se/. För den som vill handla blommor i Järfälla.

Ge en personlig och genuin gåva

Personerna du möter i kassan på snabbköket kan vara underbara, trevliga och fantastiskt duktiga på sitt jobb, men det är inte florister och du är inte i en blomsterhandel. Tänk dig att du istället kommer hem till din partner med en noga planerad bukett utformad med hjälp av en expert på området. Det gynnar miljön. hantverket och dess status, samtidigt som det är så mycket mer personligt. Det prasslande pappret, de noga utvalda blommorna och din partners överraskade och varma leende. Ingen hastigt inhandlad blomma nära kassan på ert närmsta livs kan slå det. Personalen i den kassan kan inte heller skapa vackra kreationer till begravningar eller bröllop. Tänkvärt!

Fler nyheter