Anlita en advokat i Göteborg med fokus på asylrätt

08 februari 2022 jonas_olsson

editorial

Alla minns antagligen de makabra och fullständigt hjärtekrossande bilderna på Alan Kurdi. Den syriska treåringen som livlös spolades i land vid en strand i Turkiet 2015. Alan Kurdi fick aldrig chansen att komma till Europa. Havets vågor släckte ett treårigt liv under en resa fylld av skräck och fasansfulla omständigheter. Bilderna chockade hela världen och blev nästan synonym för den flyktingkris som ägde rum i världen mellan 2015 och 2016.

För de människor som lyckades ta sig hela vägen till Europa, kanske hela vägen till Göteborg, var det dock ingen dans på rosor. Utan ett juridiskt ombud eller en advokat vid sin sida kan det vara svårt att få flyktingstatus eller uppehållstillstånd i Sverige. Asylrätt i Göteborg är emellertid ett ämne inom juridiken som engagerar många advokater på västkusten. Det är tur för alla människor som kommer hit för en chans till en fristad.

 

advokat

 

Advokaten sviker dig aldrig

Alla har rätt att söka asyl i Sverige och i Göteborg. Däremot är det förstås ingen rättighet att få det. Bevisbördan ligger på dig som sökande när det kommer till att visa varför du har skäl för att få stanna. En person som dock har flytt från krig och svält, kanske aldrig gått i skolan eller inte kan det nya språket har såklart marginella förutsättningar för att tala för sig själv på ett övertygande sätt. Men det har naturligtvis inte den advokat som utses att föra din talan.

Att få ha en advokat vid sin sida i asylprocessen får anses som en mänsklig rättighet. Du har laglig rätt till ett juridiskt ombud som kan hjälpa dig med rättsliga processen. En advokat är vältalig, påläst och vet vilka “knappar” hen ska trycka på för att argumentera för din sak. Med så stor framgång som möjligt. Kom ihåg att du aldrig är ensam. Din advokat sviker dig aldrig.

Fler nyheter