Boka in en tid hos fysioterapeuten istället

19 augusti 2020 jonas_olsson

När man får ont någonstans eller inte känner sig bra så är första tanken att ringa till närmaste vårdinrättning och få hjälp. Det är ingen dålig tanke i sig. Men om man gjort det och fått en tid som ligger lite längre fram i tiden så kan man alltid ta kontakt med en fysioterapeut medan man väntar.

De är nämligen proffs på sitt område. Är det exempelvis muskler och leder som spökar så vet de för det mesta vad som ska göras och sjukbesöket kan avbokas. Eller så vill fysioterapeuten att man besöker läkare för att eventuellt få en röntgen på vad det nu är som är galet. Eller så ringer man fysioterapeuten först och tar det därifrån. 

 

Vad kan de hjälpa till med?

En mängd olika saker. Har man en skada som läkt men kräver träning för att man ska komma tillbaka till sitt gamla jag så hjälper klinikerna till med sjukgymnastik. Man går igenom tester med sin fysioterapeut och utifrån det så får man ett program som man går igenom tillsammans.

Sedan fortsätter man att träna hemma på egen hand. Besök hos fysioterapeuten bokas med jämna mellanrum för att se om det blivit några framsteg och om träningen behöver ändras.

 

 

Några erbjuder akupunktur 

Akupunktur är en behandling där man jobbar med nervsystemet och sätter nålar som smärtbehandling. En uråldrig teknik som hittat sin väg in i vården. Men varför inte ta kontakt med en sjukgymnast i Köping exempelvis? Boka in ett besök och låt dem ta en titt på det du behöver hjälp med.

Man kan faktiskt besöka en klinik även om man inte har några besvär alls. Flera har även gym som man kan köpa träningskort på. Ett alldeles ypperligt sätt att förebygga skador i den mån det är möjligt och på så sätt minska framtida lidande.

Fler nyheter