Småföretagare blir starka tillsammans

31 januari 2020 jonas_olsson

Anledningen till att man startar en förening är ju att tillvarata gruppens intressen, så att varje individ växer. Tillsammans kan man skapa opinion, bygga nätverk, påverka och vara en kraft att räkna med. När det gäller småföretagare är de ofta ensamma i sin firma eller så har de ett fåtal anställda som sköter verksamheten. Det är lätt att tyngas av förpliktelser, lagar, skatter, avgifter och tvång. För att förbättra sin situation har man startat småföretagarföreningar, så att man kan synas i media och få gehör för sina åsikter. Man vill också motverka allt byråkratiskt krångel för småföretag. Man framhåller fördelen med att småföretag kan bidra till en högre sysselsättning och skapa jobb i samhället.

 

Vill stärka företagarens villkor

Företagarföreningar, som till exempel Företagarna syd i malmö, vill hjälpa sina medlemmar till fler möjligheter att göra bättre affärer. Framför allt vill de att också små företag ska få delta i offentliga upphandlingar och dra nytta av LOV, lagen om valfrihetssystem. Även ett litet företag kan ju ha kapacitet att vara en stor leverantör, och därför vill man motverka osund konkurrens från den offentliga sektorn. Dessutom vill man att arbetsgivaravgiften ska sänkas och att företagare ska ha lika mycket trygghetsförmåner som anställda. Man vill också driva opinion för att öka företagarnas tillgång till kapital. Helt enkelt, man vill göra småföretagen starka och underlätta deras verksamhet.

 

 

Många medlemsförmåner

Medlemmarna i företagarföreningen har många förmåner. Föreningen anordnar galakvällar och medlemsträffar. Det anordnas utbildningar som man kan delta i, och där träffar man också andra företagare och kan utöka sitt kontaktnät. Föreningen samarbetar med förstklassiga varumärken, och därför kan medlemmarna dra nytta av rabatter på hotell, bensin och nya bilar. Men den stora förmånen är väl att man kan få tillgång till juridisk hjälp, förmånliga försäkringar och ett samarbete med likasinnade, i ett nätverk där man ställer upp för varandra.

Fler nyheter