Livet som fastighetsägare

18 november 2019 admin

Som fastighetsägare har du oftast många olika sorters problem att ta itu med. Först den finansiella sidan med betalningar, hyror, bokslut och fakturor. Sedan finns personal och hyresgäster som behöver olika typer av hjälp och insatser. Utemiljön är en annan utmaning. Sommartid ska växtlighet tas om hand och vintertid behöver omgivningarna hållas halkfria och rensade från snöhinder. Kanske även takskottning och istappar? Innemiljön är också alltid lika aktuell – städning av gemensamma utrymmen, byte av icke fungerande delar, rustning och reparation. Förmodligen hanterar du som ägare detta administrativt men inte praktiskt! Försåvitt du inte har en mindre och mer lättskött fastighet!

 

När du får problem med djur

Speciella situationer kan uppstå när djur är inblandade. I allmänhet kan vi lugnt konstatera att djur inte är ett problem utan en naturlig del av livet på Tellus och något som berikar alla. Däremot kan det bli ett stort problem med djur på fel ställen. Djur som kan skada en fastighet får anses vara på fel ställe. Och kan de inte flyttas kan du tyvärr hamna i den situationen att de behöver avlivas. Ta det klassiska problemet med råttor. Nyttiga djur men hårdföra överlevare och intelligenta nog att ta sig in överallt och hitta mat varsomhelst.

Hjälp med skyddsjakt

Hjälp med skyddsjakt är nödvändigt eftersom djur endast får skjutas enligt speciella premisser och av licensierade jägare. Förutom råttor kan även fåglar som mås och duva behöva avlivas, till exempel. Specialfall kan också inträffa – ett djur är skadat och behöver snabbt avlivas av barmhärtighetsskäl. Du behöver en pålitlig affärspartner för detta. Rätt kunskaper, rätt behörighet, rätt inställning. När du behöver hjälp med Skyddsjakt i Gislaved finns ett givet val av företag. Inget passar bättre att anlita än en kommunal skyddsjägare med tillstånd, alltid redo att gripa in och hjälpa till. För både människors, fastigheternas och djurens skull.

Fler nyheter